bedroom design

Sängkläderna påverkar din sömn och ditt kärleksliv, så välj med omsorg

Den som tror att det inte spelar någon roll vilken typ av sänglinne som täcker våra filtar och kuddar har helt fel. Våra undermedvetna processer påverkar många fler av våra funktioner än vi tror.

Källa: https://designworkshop.hu/az-agynemu-hatassal-van-az-alvasodra-es-szerelmi-eletedre-erdemes-atgondoltan-valasztanod/

Det är inte heller korrekt att säga att vi bara går till sovrummet för att sova, eftersom vi tillbringar en tredjedel av dagen där och det humör vi somnar på påverkar vår sömnkvalitet, som i sin tur påverkar hela dagen. När vi mår bra känner vi oss helt avslappnade, och färgerna och mönstren i rummet bidrar i hög grad till vårt välbefinnande, så ett estetiskt sänglinne kan ge oss goda drömmar.

Många svär till pastellfärger, som utstrålar klarhet och lugn. Dessa inkluderar persika, pistage, beige, ljuslila och rosa. Rosa tenderar att förstärka romantik, medan rött förstärker erotik.

För dem som har svårt att sova rekommenderas inte ljusa färger och starka mönster. Blå nyanser är lämpligare. Blått sänglinne inbjuder till sömn eftersom det symboliserar nattens färger.

Men kom ihåg att inte bara ditt humör utan även din sexuella energi påverkas av stilen på ditt sänglinne. Röd, ljusgul och orange är de bästa färgerna för detta. De väcker din slumrande sexuella energi, vilket bara kan gynna dig. Det är sant att de inte är de bästa för avkoppling, men det är viktigt att göra ett medvetet val om vad du vill framhäva och vad du vill ha stöd för i ditt sovrum.

Sänglinneöverdragen bidrar till rummets harmoni, så välj klokt. Det är lätt att vilja skapa mer än en effekt, eftersom sovrummen är multifunktionella. Lyckligtvis är sängkläderna utbytbara, så du har möjlighet att välja fler än ett.

Du kan läsa andra intressanta artiklar på flera språk i nättidningen designworkshop.hu.